Задължението за почистване на снега и леда около къщите и многоетажните

...
Задължението за почистване на снега и леда около къщите и многоетажните
Коментари Харесай

Който не почисти леда и снега около жилището си, може да отнесе от 50 до 5000 лева глоба

Задължението за разчистване на снега и леда около къщите и многоетажните жилищни здания е на притежателите. 

Това сподели в ефира на Радио София Анета Савова от Столичния инспекторат. Тя напомни, че притежателите са задължени да наблюдават за чистотата към блоковете си освен при зимни условия.

„ Трябва да се направи лист от етажната благосъстоятелност за отговорностите на всеки един от ползвателите, в кой ден би трябвало да излезе, с цел да почисти мястото, където живеят – пред входа, към гаражите и пространствата, по които се придвижват до други публични територии “, изясни Анета Савова.

Тя акцентира, че за правенето на лист, задължението е на домоуправителя на входа. Тя подчертава и на опасните ледени висулки, които се образуват по покривите и климатиците, които не са отведени в канализационната мрежа.

„ Затова се получават неприятни моменти, в които ние се чудим по какъв начин да се придвижим “, добави Савова.

Тя посочи, че при открито нарушаване, от Столичния инспекторат би трябвало да се свържат с домоуправителя.

„ Санкциите за непочистени прилежащи площи са 50 лева с фиш на място, така като територията, която е непочистена е доста друга. Когато се установи наново нарушаване на мястото, което е оставено непочистено и може да провокира произшествия или попречва свободното прекосяване, се стига и до акт, който може да бъде от 100 до 5000 лв. “, сподели Анета Савова.

Тя добави, че през вчерашния ден са наложени наказания за непочистен лед и сняг на притежатели и ползватели в регионите „ Слатина “ и „ Сердика “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР